Et par forskellige kort

Dagens indlæg er prydet med to meget forskellige kort.


Charlotte Ravn har brugt stemplerne "Nanna og Magnus" til at lave dette flotte mors-dags-kort i de skønneste forårsfarver. Charlotte stempler med vandfast blæk og farvelægger med "Distress ink". Vi må prøve, om vi ikke kan lokke hende til at lave en vejledning til hvordan man gør, for det er bare så flot.

Vivi Nørgaard har lavet et flot fødselsdagskort med stemplet "Retroflower", som hun har stemplet på forskelligt farvet papir og embosset med guld. Tak til Vivi fordi hun ville dele det med os.

Et lille tips til embossing

Ved arrangementet i Gislev i april, hvor jeg gennemgik lidt stempelteknikker, demonstrerede jeg en lille pude, man med fordel kan bruge til at fjerne den statiske elektricitet fra papiret, inden man skal embosse. Puden er imidlertid ikke i handlen i Danmark, så jeg prøvede om man kunne lave en selv - og jeg synes, det er lykkedes:

Tag et stykke tyndt stof - evt. et stykke af en gammel nylonstrømpe. Put majsmel eller sovsejævnerpulver i og luk den med en elastik.
Inden man stempler med stempel- eller embossingsværten, stryger man overfladen af papiret med puden, så den ikke er statisk elektrisk. Når man stempler, hælder embossingpulver på og forsigtigt banker/puster det løse pulver af, vil man nu undgå en masse "klatter" af pulver udenfor motivet, hvor papiret ellers ville have suget det til sig pga. statisk elektricitet. Når pulveret er varmet op og smeltet vil motivet fremstå mere klart.

Skulle der være nogen, der gerne vil prøve at embosse, men ikke har en varmepistol til formålet, kan det - med lidt øvelse - lade sig gøre at varme det embossede motiv op over en kogeplade eller en brødrister, så det smelter. Gaskomfur kan dog ikke anbefales ;)Og så lige en lille bemærkning:
Det er med stor beklagelse, at ekspeditionstiden er ekstraordinær lang for tiden - og alle kreative aktiviteter lader vente på sig. Vi er i familien ikke helt helt færdige med at aflægge visit på de fynske sygehuse - og denne gang er det mig selv, der hænger i bremsen og skal til diverse undersøgelser. Det betyder desværre også, at overskuddet er blevet meget begrænset og nogen gange helt brugt op, når jeg kommer hjem fra en arbejdsdag på jobbet, som jo også skal passes, så leveringstiderne desværre bliver noget lange. Det beklager jeg meget og håber jeg kan få mulighed for at råde bod på det lidt senere.

2 Comments:

Betina Olesen said...

Hejsa Gurli

Jeg har villet skrive til dig i et par dage nu, da jeg undrede mig over at jeg ikke havde fået svar på min mail, tænkte nemlig om jeg kunne være røget i din spam, som jeg gjorde første gang :-)og bestille vil jeg jo gerne.

Men nu læser jeg lige her på din blog, at alt ikke er som det skal være, så du tager bare den tid du har brug for, og så henvender du dig bare når overskuddet er der.

Stort knus fra Betina

Sofie said...

Elsker simpelthen bare drengen og pigen! Håber du siger til så snart du kan levere. Flotte kort og dejlige farver;-)

Send en kommentar

Blog Widget by LinkWithin